Рашков за срещите си със Стефан и Марин Димитрови: Бяха мои информатори

Рашков за срещите си със Стефан и Марин Димитрови: Бяха мои информатори

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Обвинените за контрабанда и пране на пари Стефан и Марин Димитрови са били информатори на Бойко Рашков по времето, когато е бил вътрешен министър. Това стана ясно от изслушването му в парламентарната комисия, занимаваща се със скандала в Агенция "Митници", съобщават от Нова телевизия.

Изслушването на бившия вътрешен министър и настоящ депутат от "Продължаваме Промяната" - "Демократична България" Бойко Рашков започна със сигнал. Поводът - данните, че ДАНС е разработвала Марин и Стефан Димитрови от средата на 2022 г.

Бойко Рашков попита председателя на комисията Тошко Йорданов дали е законосъобразно в присъствието на журналисти да се разгласяват данни, които са събрани чрез специални разузнавателни средства. На това лидерът на ИТН отговори с препоръка: "Идете и задайте въпроса на шефа на ДАНС, който в тази комисия изнесе тази информация".

От своя страна Хамид Хамид от ДПС контрира: "Разбирам, че това лице е толкова некомпетентно, че не прави разлика, но веществените доказателства са явни материали".

И след като първоначалните страсти утихнаха, бившият вътрешен министър обяви, че първата му среща със Стефан Димитров била, за да получи информация по дело за подкуп срещу Мирослав Найденов от времето, когато бил земеделски министър.

Прокуратурата по времето на Гешев обаче смачкала делото, твърди Рашков. Но срещите с баща и син Димитрови ставали все по-многобройни. Вече заради изборите, които през 2022 година бяха проведени два пъти.
"Тези лица бяха изключително добре запознати с обстановката около изборите в Хасково и за първи път от години бяха открити списъци с 28 хил. души. Подготвени и със сумите, разбира се", разкри Рашков.

Той обясни и снимките, на които е със Стефан Димитров, като част от празнуването на негов личен празник. Рашков заяви, че не разбира защо се прави парламентарен проблем от това, че е отпразнувал рождения си ден със "стотина гости в министерството".

"МВР явно е парти център и щом е имало контрабандисти, кой знае още е имало. Не знам и какъв подарък са му донесли", заяви Тошко Йорданов.

На предпоследното си заседание в сряда депутатите се очаква да изслушат митническите служители, преместени от Петя Банкова след като е оглавила Агенция "Митници". Поканен е и бившият финансов министър Асен Василев.

#Бойко Рашков #Агенция Митници #Стефан и Марин Димитрови #информатори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници