В Бургас ограничават скоростта за тротинетки

В Бургас ограничават скоростта за тротинетки

canva

A A+ A++ A

Общинските съветници в Бургас разглеждат предложение за по-строги мерки за управление на електрически тротинки в пешеходните зони на града. Мярката идва след многобройни жалби от граждани.

Предложението е разрешената скорост за електрическите тротинетки в Бургас да стане 13 км/час, в момента тя е до 20 км/час.

"Наближаващият летен туристически сезон налагат спешни изменения на Наредбата, с цел да предотвратим причиняването на ПТП с водачи на тротинетки както и създаването на неудобство и безпокойство у останалите граждани и гости на Бургас. Тъй като гореизложените събития съвпаднаха с приемането на бюджета на общината за 2024 г., се наложи работата по документацията да се забави, поради което внесеното в момента предложение е мотивирано като неотложно", съобщи вносителят Йордан Вълев.

Общинският съветник настоя промените да се приемат преди разгара на туристическия сезон.

Главният инспектор Пламен Николов от МВР-Бургас заяви, че през миналото лято е започнала разяснителна кампания за правилата за индивидуалните електрически превозни средства, която продължава и тази година.

От началото на годината са регистрирани 36 нарушения от водачи на такива превозни средства, като целта на контрола е възпрепятствана от инциденти. Глобата е 50 лева.

Д-р Светослав Тодоров подчертава важността от използването на защитни елементи, като каски и наколенки, за да се избегнат тежки наранявания.

Новите предложения за правила ще бъдат разгледани на предстоящата сесия на общинския съвет в Бургас.

#Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници