Бургас посрещна първите туристи за летния сезон

Бургас посрещна първите туристи за летния сезон

Pixabay

A A+ A++ A

Летище "Бургас" посреща първите туристи по Южното Черноморие с исторически първи полет от присъединяването на страната ни към Шенгенското пространство по въздух. Те пристигат днес с полет от Краков, Полша и ще бъдат посрещнати от с воден салют от ръководството на летище "Бургас". Историческо е събитието, защото това ще бъдат първите туристи, които ще преминат границата ни по облекчена процедура без паспортен контрол.

През този туристически сезон морската аерогара очаква полети от над 85 дестинации в 25 държави, а първите чартърни полети за сезона идват през първата половина на месец май. С тях ще пристигнат първите организирани групи туристи от Белгия, Нидерландия, Великобритания и Полша, a от втората половина на същия месец започват и чартърните полети от Германия.

За първи път в историята на Летище Бургас ще се изпълняват чартърни полети от другата страна на Иберийския полуостров португалския град Порто. Друг изцяло нов пазар това лято е Косово. Първите туристи от Прищина ще пристигнат в началото на месец юни, припомня БНР.

#летен сезон #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници