С декларации в НС: ГЕРБ и ДПС с твърда подкрепа за НАТО, "Възраждане" - против

С декларации в НС: ГЕРБ и ДПС с твърда подкрепа за НАТО, "Възраждане" - против

canva

A A+ A++ A

Пленарният ден в Народното събрание започна с декларации, посветени на членството на България в НАТО.

От ГЕРБ-СДС определиха 20-ата годишнина от членството на страната ни в Алианса като наследство на свободата, спечелена с труд и тежки реформи.

Депутатът Даниел Митов подчерта, че това е доказателство за трайната сила на колективната сигурност и архитектура на сигурност, основана на правила.

"Живеем във времена, в които ясно трябва да различаваме добро от зло и правилно от неправилно. 20-ата годишнина от членството на България в НАТО е наследство на свободата, спечелена с труд и тежки реформи. Застанала пред несигурностите на бъдещето, България заедно с нашите съюзници сме обединени в своята решимост да изградим свят, в който границите не могат да бъдат променяни със сила, а суверенните народи могат свободно да избират своето бъдеще", се казва в декларацията на ГЕРБ.

За "Възраждане" членството на България в НАТО обаче е равно на унищожение на армията и поредна зависимост.

Костадин Костадинов смята, че НАТО иска да води война, но няма потенциал.

"20 години след влизането в НАТО Българските въоръжени сили са на ръба на оцеляването, националната ни сигурност и отбрана е подкопана. Рекламните мантри, че членството в НАТО не само ще ни донесе гаранции за националната сигурност, без да правим нищо, но и ще ни донесе всеобщо благоденствие, се оказа една огромна рекламна лъжа, лишена от съдържание", се посочва в тяхната декларация.

Евроатлантическите ценности нямат алтернатива, заяви в съобщение до медиите председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Във времена на война и тежки предизвикателства е необходимо всяка една от страните-членки да работи за единство и солидарност в името на колективната сигурност и опазването на живота и здравето на хората, заявява Пеевски.

#НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници