ИТН: В следващото НС ще търсим конституционно мнозинство, за да оправим Конституцията

ИТН: В следващото НС ще търсим конституционно мнозинство, за да оправим Конституцията

стоп кадър

A A+ A++ A

Отговорността за това служебно правителство, каквото и да е то, е на управляващата сглобка, и най-вече на ПП-ДБ, които одобряваха имената и начинът, по който се избира служебен кабинет. Така че, каквото и да се случи отсега-нататък в тази сфера, вината е тяхна. Разбира се, би могло да се случи конституционна криза. Това заяви председателят на ПГ на „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов, след като от партията отказаха да изпълнят третия мандат за съставяне на правителство.

Йорданов изрази увереност, че държавният глава ще направи всичко по силите си, за да може процесът да бъде максимално бърз и да не се стигне до криза, но отбеляза, че каквото и служебно правителство да се случи, въпросите трябва да бъдат отправени към ПП-ДБ и ГЕРБ.

Христо Иванов практически избра служебен кабинет на ГЕРБ, заедно с Кирил Петков и т.нар. генерал (Атанас Атанасов, б.р.). Ние предупреждавахме за това, но човек трябва да има мозъчен капацитет, а не само желание да се прави нещо, коментира Тошко Йорданов.

От думите му стана ясно още, че в следващия парламент от ИТН ще търсят конституционно мнозинство, за да „оправят“ Конституцията.

Йорданов заяви, че по отношение на изборите последната дума ще има президентът, но предпочита вотът да бъде 2 в 1 от гледна точка на финансите и избирателната активност, която би могла да бъде по-висока.

#ИТН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници