Подготвяната среща на Путин и Ердоган ще бъде след президентските избори в Русия

Подготвяната среща на Путин и Ердоган ще бъде след президентските избори в Русия

БТА

A A+ A++ A

Подготовката за среща на президентите на Русия и на Турция Владимир Путин и Реджеп Ердоган е в ход, но тя не е в графика до президентските избори в Русия през март. Това заяви днес прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

„До изборите – не. До изборите и така има достатъчно сгъстен график и достатъчно напрежение за президента (на Русия). А и на г-н Ердоган (графикът) е доста напрегнат. Но подготовката за контакти на най-високо равнище тече, ние това сме го казвали неколкократно. Тази контакти ще се реализират, но в този момент, в който по най-добрия начин ще отговарят на графиците и на двамата президенти“, каза Песков.

В началото на месеца се появиха информации за подготвяно посещение на Путин в Турция на 12 февруари, но по-късно тези планове бяха отложени, отбелязва БТА.

Днес Путин поздрави Ердоган по телефона за 70-ия му рожден ден. Двамата са потвърдили взаимното желание за по-нататъшно всестранно задълбочаване на отношенията между Русия и Турция и са се договорили за продължаване на контактите помежду си, се казва в съобщението.

#Ердоган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници