Анализаторът Боян Чуков каза защо Зеленски не се разбира със Залужни

Анализаторът Боян Чуков каза защо Зеленски не се разбира със Залужни

ФБ/Володимир Зеленски

A A+ A++ A

Зеленски не се разбира със Залужни по една проста причина. Това, което се случва на фронта Зеленски винаги го прекарва през чисто политическа оптика, която няма нищо общо с военната стратегия, докато генерал Залужни като военоначалник, който за него има добри и ласкави оценки не само от западни експерти, но и от руски военни се стараеше да щади Украйнската армия, той щадеше войниците. Това каза за аудиокаста "Това е България" на "Фокус" геополитическият анализатор Боян Чуков.

"Той се опитваше да не ги жертва по начин такъв, какъвто да речем Сирски като командващ сухопътните войски на Украйна жертваше войниците, само и само да угоди на политическите щения на президента Зеленски. В този план това не е нищо ново, имаше преди месеци подобни слухове. Това е една от причините, тъй като се изостря вътре в Украйна и чисто политическата битка кой да оглави президентството. Тъй като постоянно се говори - ще има избори, няма да има избори, няма да има избори, защото има война и т.н. Ето, даже и една Юлия Тимошенко, която беше бивш премиер на Украйна и тя изведнъж, в последно време започна да говори като действащ президент на Украйна", коментира още той.

Според Чуков това означава, че властовите апетити са се засилили.

"И тук разбира се, трябва да имаме предвид, че Киев е изцяло подчинен на Вашингтон и на Лондон. Сега с тази промяна, се вижда, че на практика, американците по-скоро остават за себе си икономическият блок, а военният и чисто разузнавателният го предават на Великобритания. Защото ако погледнем последните действия на въоръжените сили на Украйна, както и работата на военното разузнаване, където началник е генерал Кирил Буданов, това е типичен бритиш стайл и американците нямат нищо общо с цялата тази работа. Сега, трябва да имаме предвид, че самият Сирски като фигура е много интересна. Защото първо, той е роден в Русия, неговата майка и баща живеят в Подмосковието, неговият брат живее в Русия, някъде около своите родители и работи като охранител. Общо взето, това е един човек, който се е откъснал от Русия и е отишъл да живее в Украйна, в Киев. Странна е цялата тази история, те са поддържали някакви връзки, сега вече не поддържат абсолютно никакви връзки. Но интересното е, че бяха изкарани снимки някъде 2013-2014 г., в които руски и украински военни се прегръщат и целуват по повод някакъв армейски празник, който е свързан със Съветския съюз. Там има торта, на която има украинско и руско знаме, въобще приятелска атмосфера, а той нали е сред своите колеги. Тъй като общо взето, това са випускници на съветските висши военни заведения, но виждате как животът промени отношенията между хората, включително и в семействата. Така че аз считам, че смяната на Сирски подсказва, че Великобритания, що се касае до силовия блок в Украйна, тя го изземва изцяло. Но това по принцип, беше и желанието на американците, тъй като аз и друг път съм казвал във вашето студио, че американците бавно, не рязко, но се изтеглят от Украйна, и се изтеглят като цяло в Европа. В обозримо бъдеще тяхното присъствие ще става все по-малко забележимо, за сметка разбира се, на британското", обясни геополитическият анализатор.


#войната в Украйна #Валерий Залужни #Володимир Зеленски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Анализ
Последно от Анализ

Всички новини от Анализ »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници