Гроздан Караджов: Нито стотинка не е дошла по ПВУ

Гроздан Караджов: Нито стотинка не е дошла по ПВУ
A A+ A++ A

Струва ли си да се плащат тол таксите, когато пътищата са гробища? Всеки един си отговаря на въпроса, всички караме коли. Тежкотоварният трафик е този, който изхабява пътищата, колите почти не отказват въздействие. 2/3 досега от парите за пътища се плащаха от винетките до моето време, в цяла Европа е обратното 1/3 е от винетки, 2/3 от тежкотоварния трафик.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria Гроздан Караджов - бивш министър на регионалното развитие и депутат от ИТН.

Аз обърнах нещата като министър. Сега отново е така с винетките. Аз сам започнах да протестирам срещу моите колеги в МС, когато дадоха заден за парите за пътища. Сега отново ще застана до превозвачите, които протестират срещу лошите пътища.

Имам претенцията, че нямах лични контакти нито с фирмите на превозвачите, нито с фирмите за ремонт на пътища. Когато има слабо правителство и министри, те стават зависими от едрия бизнес. В момента има слабо правителство, което се опита да намали до 50% тол таксите за тежкотоварните автомобили и получи шамар.

Някога когато са започнали с тол системата в доклада на световната банка е била включена и третокласната мрежа. Аз като министър не одобрявах това. Отделни участъци обаче от тази мрежа заслужават да бъдат разгледани. Има предприятия от добивната промишленост, които имат камиони, които се движат само по трети клас пътища, изключително натоварени. Те трябва да заплащат за това, че рушат тези пътища.

При условие, че гласовете в парламента са на ПП/ДБ и ГЕРБ и ДПС - 170 почти, тези съдии в КС бяха назначени от тях.

#Гроздан Караджов #ПВУ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници