Новаков: Служебно правителство ще забави България за влизане в еврозоната

Новаков: Служебно правителство ще забави България за влизане в еврозоната

стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Служебно правителство ще забави България за влизане в еврозоната и за сухопътния Шенген. Мнението е на евродепутата от ЕНП Андрей Новаков.

"Със сигурност управлението на служебното правителство няма да бъде положителен фактор. Но оказва се, че явно е неизбежно и може би това е моментът, в който хората, с които партнирахме в това правителство, трябва да дадат обяснения защо се стигна дотук", посочи той.

"Отговорността тук е изцяло на "Продължаваме промяната - Демократична България", защото г-жа Габриел щеше да бъде един истински европейски министър-председател, който знае как да защитава интересите на България в Брюксел - и по отношение на еврозоната, и по отношение на Шенген", коментира той по повод непостигнатото съгласие за правителство с първия мандат.

Няма нито политическа логика, нито смисъл за втория мандат да се търси национална кандидатура за премиер, коментира евродепутатът Андрей Новаков лансираната от ПП-ДБ идея.

Новаков заяви, че в ГЕРБ все още не са започнали процедурите по номинирането на кандидатите за европейските избори, защото на преден план е била вътрешнополитическата тема с ротацията.


#Андрей Новаков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници