Това кмет у нас не го е правил! Ето как новоизбраният на Варна шашна с обиколки

Това кмет у нас не  го е правил! Ето как новоизбраният на Варна шашна с обиколки
A A+ A++ A

Новоизбраният кмет на Варна Благомир Коцев още в началото на мандата си показва новаторство. Той не жали време и лично обикаля из инфраструктурни обекти, отчитайки, че място няма работници. И снощи бе така, а това, което той към момента върши определено се харесва на хората в Морската столица и сочи, че изборът им да дръпнат "киличмето" изпод краката на Иван Портних и ГЕРБ е бил правилен.

ЕТО С КАКВО СЕ ЗАЕ КОЦЕВ:

Днес направих проверка на два от обектите, които силно затормозяват хората във Варна - ремонтите на ул. "Подвис" и на ул. "Прилеп".

Финансират се по заем на общината в размер на 30 млн. лв.

Реконструкцията по първия проект е с 19% усвоени средства, а на втория - 53%. В 16:20 ч. на място не видях работници от тези обекти, нито работеща техника. Всички сме виждали ремонти в Европа, които се правят включително и в тъмната част на денонощието, за да не се затормозява трафикът. Диалогът ми с фирмите тепърва предстои, за да намерим работещо решение за ускорение на тези ремонти.

На снимките се виждат и други обекти, които проверих. По други договори. На единия имаше работници от съседни обекти, които ме информираха, че строителни работи се извършват, но към момента на моята проверка работещи служители нямаше.

Умишлено не поканих длъжностни лица по време на инспекцията, защото исках лично да видя мобилизацията на екипите към края на деня.

Граждани обърнаха внимание, че състоянието и темповете на ремонтите са такива, че там трябвало да се сложи табела "край на Варна". Хората посочиха още, че техниката е докарана тази сутрин на едната от локациите.

Проверките ми по разкопаните улици ще продължат, независимо кой ги изпълнява, защото искам лично да виждам темповете и качеството.

На снимките ще видите пропаднала част от пътното платно, току-що асфалтирано с пари от данъкоплатците.

Ако трябва да обобщя с няколко думи, бих казал, че не това очакват варненци. А ръководителите на проектите искам да виждам на терен всеки ден. Да следят качеството и графиците.

#Варна #Благомир Коцев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници