Яростни магнитни бури ни връхлитат през ноември, ето кога

Яростни магнитни бури ни връхлитат през ноември, ето кога

Pixabay

A A+ A++ A

Ноември 2023 г. обещава да бъде време на истинско изпитание за нашата планета. Според метеоролозите, този месец ни очакват поредица от магнитни бури, които могат да повлияят на здравето ни. Наблюдението и разбирането на модела на тези бури може да ни помогне да вземем необходимите предпазни мерки.

Точен график на геоимпактите от 1 ноември до 15 ноември с пикове на 1, 9, 13 и 14 ноември Според метеорологичните служби първата вълна от бури се очаква от началото на месеца. На 1 ноември ни очаква буря от 3 бала, която ще започне своята активност от полунощ. Но до 21 часа мощността ѝ ще намалее до 2 бала, което все пак изисква повишено внимание. След приключването ѝ от 2 до 8 ноември ни очакват магнитни бури от 2 бала, което ще създаде известно неудобство за жителите на засегнатите райони.

Най-големият удар обаче ни очаква на 8 ноември. От 21:00 часа ще започне магнитна буря от 4 бала, която ще продължи до 9 ноември.

До този момент силата ѝ ще намалее до 3 точки, но все пак представлява заплаха за обикновения живот. Следващите дни, от 10 до 12 ноември, ще бъдат относително спокойни, като магнитните бури ще бъдат не по-високи от 2 бала. След този период обаче ни очаква нова вълна от магнитни бури.



#магнитни бури

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници