Експертът Диана Русинова обвини "службогонци" и "рушветчии" за войната по пътищата

Експертът Диана Русинова обвини "службогонци" и "рушветчии" за войната по пътищата
A A+ A++ A

Катастрофата, станала в събота вечерта, когато микробус, пътуващ за Германия, се блъсна в спрял на пътя товарен автомобил, чакащ да премине през граничния пункт с Румъния, предизвика много реакции след обществеността ни. В жестокия инцидент намясто загинаха 5-има души, а на другия ден шеста жертва почина в болницата. Ето как реагира на случилото се Диана Русинова - експерт от Европейския център за транспортни политики:

Липсата на буферни паркинги преди ГКПП е стар проблем, който в България не намира решение повече от 30 години. Политическата неспособност да се управлява пътната безопасност отне живота на 5 души. Сега вероятно пак ще ме обвинят в това, че правя “политическо изказване”, но това само показва колко неспособни и инфантилни са родните ни политици.

Получава се така, че те ни лъжат, че правят нещо по въпроса с високата смъртност по пътищата ни, но на практика не правят нищо. Няма решителност и никаква експертиза, само едни службогонци и рушветчии, които треперят да не ги уволнят, защото на държавна работа си е най-добре.

Скоро този проблем няма да се разреши, защото заради същите алчни и корумпирани политици не ни искат и в Шенген. Проблемът с безкрайните опашки ще се разреши частично, когато станем част от Шенгенското пространство.

Липсва контрол и никой не спазва правилата, защото няма кой да контролира. Тук е така…

Скъпи политици, докато се занимавате с това да се присмивате на труда на мен и моите колеги, да си назначавате родата на удобни постове и не започнете поне малко да слушате, България ще е на този хал. А, извинете забравих, Вашите деца учат в чужбина, а вие сте тук само за малко, за да ни Оправите…

Съболезнования към близките на загиналите…

#катастрофа #войната по пътищата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Анализ
Последно от Анализ

Всички новини от Анализ »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници