"Политико": Зеленски гръмна по Радев и от двете цеви, смутеният БГ президент изгони камерите

"Политико": Зеленски гръмна по Радев и от двете цеви, смутеният БГ президент изгони камерите

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

"Украинският президент Володимир Зеленски гръмна по българския си колега и от двете цеви (б.р. - идиом в английския език, означава да критикуваш силно, да размажеш в спор, да накажеш) в размяна на реплики в София", така европейското издание на "Политико" описа срещата между президентите Зеленски и Радев в четвъртък. "Политико" е американска вестникарска компания, подразделение на германския медиен концерн "Аксел Шпрингер".

Разговорът между двамата президенти бе определен като "телевизионна размяна на реплики, в която Зеленски се обяви против противопоставянето на Радев на въоръжаването на Украйна".

Разтревоженият български президент, видимо изненадан от възмущението на Зеленски, помоли телевизионните камери да напуснат залата.

"Зеленски беше на посещение в България главно за да се срещне с пронатовската и проевропейска администрация на министър-председателя Николай Денков, която подкрепя износа на оръжие за Украйна и също така проучва начини за продажба на ядрено оборудване", пише още "Политико", цитирано от "24 часа".

От изданието определят президента Радев като "бивш началник на военновъздушните сили, който е по-благосклонен към Русия и нееднозначен по отношение на НАТО", а според тях срещата е преминала дори по-зле от очакваното.

"Украинската делегация седеше с каменно лице, като от време на време се мръщеше и водеще бележки, докато българският президент обясняваше, че "няма военно решение" и че "повече и повече оръжия няма да решат проблема".



#Володимир Зеленски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Анализ
Последно от Анализ

Всички новини от Анализ »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници