Топла неделя, но с гръмотвични бури

Топла неделя, но с гръмотвични бури

Pixabay

A A+ A++ A

През деня атмосферата отново ще е нестабилна. Около обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места, отначало над планинските райони , а по-късно през деня и над по-голямата част от страната ще паднат значителни валежи. Ще има условия и за дребна и средна по размер градушка.Над планинските райони от Западна и Централна България валежите могат да предизвикат и локални наводнения, като преливане на реки.

Максималните температури слабо ще се понижат и ще са между 24 -26°. Най-високи ще са те в Дунавската равнина и в Горнотракийската равнина - до 25-27°С.

Отново времето в планините няма да е подходящо за туризъм !

Още до обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми.

Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра - около 9°.

Времето по Черноморието

Денят ще започне с разкъсана облачност. Следобяд на много повече места, главно по северното и южно крайбрежие, ще паднат проливни валежи. Ще духа слаб вятър от североизток. Максимални температури на въздуха: 24°-25°. Температурата на морската вода ще е 15°-18°.

Времето в София

През нощта срещу неделя времето в столицата ще преобладава разкъсана облачност и на места ще превали и прегърми. След полунощ явленията временно ще затихнат.

До обяд ще е слънчево, а следобед с развитие на купесто-дъждовна облачност на места около Софийската котловина ще превали и прегърми. Очакваните минимални температури ще са около 12°С, а максималните - до 26°С.

Времето на Балканите

През следващите часове полуостровът ще попада под влиянието на пренос на по-топла въздушна маса, която ще повиши още температурите. В следобедните часове на много места ще се образуват и гръмотевични бури.

Източник: Meteo Balkans

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници