До 2035 г. автомобилите ще са електрически

До 2035 г. автомобилите ще са електрически
Euronews Bulgariа
A A+ A++ A

Постепенно изискванията на ЕС ще позволяват производство само на коли, които отговарят на стандартите Евро 6 и Евро 7. Ако това се случи, автомобилния парк в България ще бъде изключително стар. Това каза за Euronews Bulgariа Петър Киров от гражданската платформа “Airbg.info”. По думите му тогава няма да се произвеждат и резервни части за тези по-стари автомобили. Така искаме или не, ще бъдем принудени да подменим автомобила си с нов, което ще е много трудно предвид стандарта у нас, обобщи Киров.

Ще е трудно и скъпо, но ще доведе до това, че в едно домакинство няма да има по две или три коли, а само по една. Освен, че цената на автомобилите с алтернативно гориво е по-висока, и самото гориво е по-скъпо, смята Петър Киров от гражданската платформа “Airbg.info”.

Синтетичното гориво се добива от алтернативни източници, които може да са на химическа или растителна основа. Това са автомобили с алтернативно гориво – към тях спадат тези с електрически двигатели, както двигателите на водородна основа и синтетично гориво, обясни експертът.

Относно качеството на въздуха, който дишаме, Петър Киров отчете, че страната ни се нарежда на 51-во място по замърсяване. Данните са от швейцарско проучване и показват, че зад нас са само Черна Гора и Северна Македония. От страните в ЕС обаче водим класацията, обобщи Киров.


#електромобили #замърсяване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници