След срещата на "Дондуков" 2: Какво се разбраха ГЕРБ и президентът

След срещата на "Дондуков" 2: Какво се разбраха ГЕРБ и президентът
A A+ A++ A

Лидерът на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова обяви след първата консултация при президента Румен Радев, че вратите за преговори за съставяне на правителство са широко отворени, защото държавният глава все още не е обявил кога ще връчи мандата.

"Има още време, очакваме останалите парламентарни групи да помислят отново за възможностите", настоя тя, но посочи, че ако не постигнат съгласие за приоритетите на управление, то от ГЕРб-СДС са готови с експерти, които да посочат за състав на правителство.

"Очевидно е, че без първата политическа сила много трудно ще се сформира кабинет. Очевидно е, че дори ползването на Контактната група (с Росен Плевнелиев и Соломон Паси - бел. ред.) не срещна нито разбиране, нито държавническо разбиране и те (партиите отказали да участват - бел. ред.) смятат, че по-голям шанс има друга политическа сила. В този смисъл, всичко, което заявихме - като възможни приоритети, като търсене на мнозинство по определени теми, все още стои на масата.

Призоваваме останалите ПГ да помислят... Ако не получим какъвто и да е знак, че ще се търси решаване на кризите с отговорност, то ние за пореден път ще демонстриране не само самочувствие, но имаме експерти, които може да предложим за кабинет", каза председателят на ПГ на ГЕРБ.

Припомняме ви, че по време на консултациите на "Дондуков" 2 Румен Радев поиска да разбере как вървят преговорите за съставяне на кабинет, какви са антикризисните мерки, предлагани от ГЕРБ-СДС.

Настоя да научи и за проекта им за решение за предоставяне на въоръжение и военна техника за Украйна, като по тази тема президентът влезе в спор с депутата Даниел Митов.

Държавният глава предупреди, че неговата цел като върховен главнокомандващ на армията е да не допусне загуба на способности.

Радев посъветва ГЕРБ да се информират какво правят другите държави в процеса по модернизация и в парламента да бъдат изслушани ръководителите на специалните служби.

Президентът оспори тезата на Митов, че България е слаб член на НАТО и че дава разнопосочни сигнали към съюзниците ни.

# Румен Радев #ГЕРБ #ГЕРБ-СДС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници