Израел поиска България да засили мерките за сигурност

Израел поиска България да засили мерките за сигурност
Повод за нарастващото безпокойство на Израел е кървавият атентат от 18 юли на летището в Бургас, при който загинаха петима израелски туристи. Снимка: Impact Press Group, Архив
A A+ A++ A

Израелското Бюро за борба с тероризма уведоми своите граждани за нарастващите заплахи и повтори предупреждението си да не пътуват до Синай.

Докато хиляди граждани планират да прекарат Рош Хашана (еврейската нова година – бел. ред.) в чужбина, Бюрото помоли правителствата на Гърция, България, Тайланд и Кипър да засилят сигурността край израелските туристи.

Иран и „Хизбула" ще продължат да опитват да извършват терористични нападения из целия свят, обяви Бюрото, цитирано от БГНЕС.

То изтъкна, че световните джихадисти представляват заплаха в цяла Африка, най-вече в Нигерия, Мароко, Алжир и Тунис, Сахел и Африканския рог.

11 септември също бе посочен като дата, на която терористите биха могли да ударят.

Повод за нарастващото безпокойство на Израел е кървавият атентат от 18 юли на летището в Бургас, при който загинаха шестима души, в това число петима израелски туристи.

#Израел #България #мерки за сигурност #Синай #Гърция #Тайланд #Кипър #Иран #Хизбула #Африка #Нигерия #Мароко #Алжир #Тунис #Сахел #Африканския рог #Бургас #летище #атентат #18 юли

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници