Борисов: Не се месим в испанското правосъдие

Борисов: Не се месим в испанското правосъдие
В кораб, в който се вози само 3 тона кокаин и никакви други товари, е много трудно да обясняваме кои са виновни и кои не са виновни, коментира премиерът. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България не може да се меси в испанското правосъдие, само правителството на Испания може да разреши свиждане на задържаните български моряци с близките им, коментира премиерът Бойко Борисов.

21 български моряци от екипажа на кораба „Свети Николай” се намират в затвора в Испания, след като на 16 август на борда на плавателния съд бяха открити близо 3 тона кокаин.

В четвъртък вътрешният министър Цветан Цветанов и директорът на ГДБОП Станимир Флоров се срещнаха с представители на Министерството на вътрешните работи на Испания.

Тогава стана ясно, че делото срещу българите ще се води в Испания, а в петък представител на България все още не е имал контакт със задържаните моряци.

Бойко Борисов посочи още, че не може да има никакво съмнение в обективността на съдебната система в Испания, защото тя е държава членка на Европейския съюз.

В момента моряците имат седем служебни защитници, ако роднините искат могат да си наемат и други.

„В кораб, в който се вози само 3 тона кокаин и никакви други товари, е много трудно да обясняваме кои са виновни и кои не са виновни и това не е наша работа,” коментира премиерът, цитиран от БНТ.

„Всеки, който е бил на борда, трябва да отговори пред испанските съдии в случая каква му е ролята, какво е знаел, какво не е знаел и съответно пък какво е видял и не е видял,” допълни още Бойко Борисов.

#кораб „Свети Николай” #кокаин #български моряци #Испания #Бойко Борисов #министър-председател на България #моряци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници