Кабинетите на България и Израел заседават заедно на 11 септември

Кабинетите на България и Израел заседават заедно на 11 септември
Групова снимка от първото съвместно заседание на кабинетите на България и Израел през юли 2011 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На 11 септември премиерът Бойко Борисов и министри ще проведат съвместно правителствено заседание с кабинета на Израел.

На този ден ще се навършат 11 години от атентатите срещу кулите близнаци в Ню Йорк и сградата на Пентагона.

В края на октомври се очаква в Израел на официално посещение да отиде и президентът Росен Плевнелиев, предаде „Дневник" като цитира правителствената пресслужба.

Българската правителствена делегация ще бъде на двудневно посещение в Йерусалим - 11 и 12 септември, като е предвидена работна среща между Борисов и министър-председателя на Израел Бенямин Натаняху. Програмата все още се уточнява, но е предвидена културна част, написа "Труд".

Най-вероятно ще има концерт на израелски изпълнители от български произход.

Засега официално участие са потвърдили министрите на вътрешните работи Цветан Цветанов, на икономиката Делян Добрев, на външните работи Николай Младенов, на отбраната Аню Ангелов, на земеделието Мирослав Найденов, на образованието Сергей Игнатов, на труда и социалната политика Тотю Младенов, на здравеопазването Десислава Атанасова, на околната среда и водите Нона Караджова, на регионалното развитие Лиляна Павлова, на транспорта Ивайло Московски и на културата Вежди Рашидов.

От пресслужбата отказаха до уточнят кои ще бъдат темите на разговори и дали ще бъде обсъден атентатът срещу израелските туристи в Бургас.

В началото на месеца пред БНР заместник-говорителят на израелското министерство на външните работи Илана Щайн заяви, че срещата ще покаже какви са отношенията между двете страни.

Съвместно правителствено заседание на Израел и България имаше през юли 2011 г. в София. Последното посещение на Борисов в Израел беше в началото на 2010 г.

#Израел #съвместно заседание #Бойко Борисов #министър-председател на България #Бенямин Нетаняху #министър-председател на Израел #11 септември 2001 г.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници