ДСБ пратиха писмо до Путин, възмутени заради „Пуси Райът"

ДСБ пратиха писмо до Путин, възмутени заради „Пуси Райът"
Трите пънкарки, които в петък бяха осъдени на по 2 г. затвор за хулиганство и подбуждане на религиозна омраза, намериха поддръжници и сред гражданите на България. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Партията „Демократи за силна България" (ДСБ) изпрати писмо до президента на Русия Владимир Путин, за да изрази възмущението си от присъдите на трите пънкарки от „Пуси Райът".

„Възмутени сме от абсолютно несправедливите присъди над момичетата от Pussy Riot. Те са зле прикрита политическа репресия заради политическия им протест," пишат в писмо до президента Владимир Путин от ДСБ, изпратено до Руското посолство в София.

Макар по необичаен начин и на смущаващо място, те Ви показаха, впрочем както показват хиляди други руски граждани, че не желаят да ги управлявате, посочват от ДСБ и дипълват, че протестът представлява свобода на изказа, която е изконно гражданско право.

„Мотивирането на присъдите им като почит към Православието, като „хулиганство и предизвикване на религиозна омраза" не може да скрие Вашето срамно и дребнаво лично отмъщение," обръщат се от ДСБ към Владимир Путин.

„Присъдите се мъчат да всяват страх чрез погазване на основни граждански права. Убедени сме, че това е обречено на провал," категорични са от партията на Иван Костов.

Според българските десни политици „последната политическа репресия увеличава пропастта между демократичните стандарти на живот, на хуманно и толерантно управление", както и „руския феномен, все повече приличащ на „култа към личността на вожда" от времето на комунизма".

„Не случайно заслужихте общо порицание и негодувание, заявяват още от ДСБ.

„Като членове на българска демократична партия се отнасяме с уважение към християнските ценности и към гражданското право на свободно политическо действие на всички," завършват писмото си от ДСБ.

#„Пуси райът" #Русия #Владимир Путин #ДСБ #писмо #посолство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници