България прати съболезнования за смъртта на Арбен Джафери

България прати съболезнования за смъртта на Арбен Джафери
Мендух Тачи, лидер на ДПА (вляво, в черен костюм), носи ковчега на бившия лидер на партията Арбен Джафери на погребението му в четвъртък. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Българското Министерство на външните работи изпрати в четвъртък съболезнователно писмодо лидера на Демократичната партия на албанците Мендух Тачи по повод смъртта на бившия председател и почетен лидер на партията Арбен Джафери.

Джафери, известен като един от умерените лидери на етническите албанци в Македония, почина от инсулт в сряда на 64 г.

„Със смъртта на Арбен Джафери загубихме добър и уважаван приятел", се казва в съболезнователното писмо на Николай Младенов до лидера на Демократичната партия на албанците Мендух Тачи.

„Арбен Джафери ще бъде запомнен със своите прогресивни идеи и позитивна визия за бъдещето, той работеше конструктивно за консолидирането на Република Македония като функционираща демокрация.  След себе си г-н Джафери  оставя в наследство  пример за политическа активност и лидерство в отстояването на човешките права за всички граждани, независимо от тяхната етническа или религиозна принадлежност", отбелязва българският външен министър.

„Моля да предадете моите най-искрени съболезнования на семейството и близките на г-н Джафери", пише в заключение Николай Младенов.

#Македония #Арбен Джафери #ДПА #албанци #инсулт #Паркинсон #Мендух Тачи #МВнР #Демократическа партия на албанците #Министерство на външните работи #Николай Младенов #министър на външните работи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници