Наши ало-измамници обявени за международно издирване, екстрадират ги в Гърция

Наши ало-измамници обявени за международно издирване, екстрадират ги в Гърция
Източник: Haskovo.NET
A A+ A++ A

Седмина телефонни измамници, обявени за международно издирване, ще бъдат екстрадирани в Гърция, реши Апелативния съд във Велико Търново. Част от тях са от Ветово, Русенско, останалите са от Горна Оряховица. Обвинението срещу тях в южната ни съседка е за създаване и включване в престъпна организация и за извършване на престъпления, включително и измами, предаде БНТ.

Срещу петимата мъже от Ветово има издадени Европейски заповеди за арест от Апелативната прокуратура в Солун за съучастие в престъпна организация, която се занимавала с телефонни измами. За подобно престъпление закона в Гърция предвижда наказание до 10 години затвор.

Не веднъж в нашите емисии сме ви разказвали как телефонните измамници от Ветово стават все по-дръзки и изобретателни, не подбират средствата и дори заплашват с убийство. Такъв беше и случаят с русенкта Тереза Бейкова.

Жената успяла да се измъкне от примката на измамниците, благодарение на таксиметров шофьор. Тя му разказала, че е дала на мними полицаи голяма сума пари, защото я заплашили. Шофьорът се обадил на 112.Тогава полицията направила засада пред банката, от където жената трябвало да изтегли още пари.

Още тогава станало ясно, че русенската полиция работи по събирането на доказателства и за серия от телефонни измами, извършени от престъпниците от Ветово и на територията на Солун. В хода на разследването е установено, че от май до юни 2016-та година те са измамили множество гръцки граждани. Седмината телефонни измамници са задържани под стража до екстрадицията им в Гърция.

#Велико Търново #измамници #Ветово #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници