Горанов: В бюджета са постъпили от данъци и осигуровки 1 638 млрд. лева повече

Горанов: В бюджета са постъпили от данъци и осигуровки 1 638 млрд. лева повече
Владислав Горанов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

При относително минимален растеж на икономиката от близо 2% постигнахме над 10% номинален ръст на приходите в бюджета в 2015 г. спрямо същия период на миналата година. По данни към 23 септември 2015 г. в бюджета са постъпили от данъци и осигуровки 1 638 млрд. лева повече, 400 млн. лв. повече, също към вчерашна дата, са осигурителните вноски, а с приходите от допълнителното задължително пенсионно осигуряване са 470 млн. лева“. Тези актуални данни за изпълнението на приходната част на държавния бюджет представи министърът на финансите Владислав Горанов пред участниците в дискусията на тема "Икономика на светло за по-добро бъдеще", която се проведе днес в Бургас.

„Къде са били тези пари през миналата година и в чии джобове са били?“, попита Горанов.

Той подчерта, че повечето събрани приходи са важни не само за финансиране на очакванията на хората, а и показват, че недалновидното и лошо управление на предишното правителство е довело до там, че бюджетът да излезе на много голям дефицит.

„Всеки лев дефицит означава допълнително задлъжняване“, каза Горанов и уточни, че в последните години връзката между дефицита на бюджета и дълга е стопроцентова.

#Владислав Горанов #Горанов #бюджет #растеж на икономиката

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници