ЕК открива наказателни процедури срещу България за мигрантите

ЕК открива наказателни процедури срещу България за мигрантите
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Европейската комисия е открила три процедури срещу България заради мигрантите. Общо 40 са наказателните процедури срещу държави от ЕС заради това, че не са приложили съответното общностно законодателство, свързано с мигрантите, предаде БТА.

Срещу България са открити три процедури - две "официални уведомителни писма" и едно "мотивирано становище".

Трите процедури са свързани с липса на данни дали нашата страна прилага съответно законодателство на ЕС. В поясненията се посочва, че България не е съобщила какви национални мерки е предприела, за да приложи директива от 2011 г., определяща минималните стандарти за предоставянето на закрила на граждани на държави извън ЕС или на хора без гражданство.

Директивата забранява отблъскването на такива хора от границите, правилата за получаването от тях на документи за престой и пътуване, достъп до трудовия пазар, образование, социални помощи, здравеопазване, подслон.

Крайният срок за прилагането на директивата е бил декември 2013 година. По-рано ЕК е изпратила предупредително писмо до България, но досега не знае дали нашата страна е въвела в сила посоченото общностно законодателство.

#наказателни процедури #мигранти #България #Европейска комисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници