Миков: Промените в Конституцията няма да доведат до по-добро управление на съдебната власт

Миков: Промените в Конституцията няма да доведат до по-добро управление на съдебната власт
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ние от „БСП лява България” няма да подкрепим днешния законопроект за промяна в Конституцията, заяви лидерът на ПГ Михаил Миков по време на обсъждането в пленарна зала.

Днес отбелязваме 40 дена от ритуалното погребение на предишния законопроект, съдържащ повече неща, отколкото обсъжданият проект днес, обяви Миков.

Той зададе редица въпроси: След като онзи законопроект беше погребан, кое дава повод на вносителите да го предлагат отново и да смятат, че той е жизнеспособен? Може би събраните подписи, може би - пазарлъкът за гласовете. Ние от „БСП лява България” няма да участваме в това мнозинство. Защото смятаме, че не трябва да се приемат промените в Конституция, в които клишетата за политическа воля изобилстват и на които избирателите не вярват, посочи Миков.

По думите му промените се правят от едно несигурно мнозинство, което пита първо КС дали това не е противоконституционно.

Миков посочи още, че предложените промени са механични и няма да гарантират по-доброто управление на съдебната власт, но ще променят състава на ВСС, каза Миков.

 

#Михаил Миков #Конституцията #промени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници