Интензивен поток автомобили на входните магистрали на столицата

Интензивен поток автомобили на входните магистрали на столицата
A A+ A++ A

Около 19 часа се очаква голямо струпване на автомобили на входовете на София, каза пред БНР директорът на КАТ "Пътна полиция" в столицата Тенчо Тенев. Той увери,че по възловите кръстовища в столицата има разположени патрул.

На подстъпите към София, особено откъм автомагистрала "Тракия", в пъти се е увеличило движението на автомобили. 

Увеличава се потокът от коли по основните пътища заради края на поредицата от четири почивни дни. Особено натоварени са пътищата от граничните пунктове с Гърция. Трафикът по път Е-79 от Кулата към София е интензивен.

На територията на област Благоевград има задръстване в района на Антените на първокласен път Е-79 в посока София, където пътят става еднопосочен.

Пътна полиция регулира движението и пропускат по-бързо превозните средства. Близо километър е дълга опашката от автомобили на входа на ГКПП "Кулата". По-рано беше препоръчано на шофьорите да използват и другия граничен пункт в района -Илинден.

Полицейските патрули отбиват ТИР-овете, за да улеснят придвижването на леките коли. По някои от булевардите в София се образуват струпвания по светофарите и в двете посоки - от АМ "Тракия" и АМ "Хемус"

На граничния с Гърция пункт Маказа още от обяд се образува колона от чакащи автомобили. Една от причините туристите да побързат е развалянето на времето в Гърция. На пункта работят и двете трасета на вход за България. Граничните екипи са подсилени.

В колоната се виждат и много автомобили с турска регистрация, които идват за мюсюлманския празник Курбан Байрям.

Засега няма задръствания по основните пътища в страната, очаква се трафикът да бъде натоварен след 16 часа. Матей Матов от АПИ каза, че на магистрала "Тракия" и "Хемус" са отворени 2 ленти в посока София, а до 20 ч. е въведена забрана за движение на тежкотоварни автомобили по магистралите и първокласните пътища.

Над 200 000 автомобила се очаква днес да се приберат в София, прогнозира Тенчо Тенев.

#автомобили #пътища

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници