Фетел спечели за трети път през сезона във Формула 1

Фетел спечели за трети път през сезона във Формула 1
БТА/АП
A A+ A++ A

Себастиан Фетел осигури на Ферари трета победа през сезон 2015 във Формула 1, след като не остави никакви съмнения, че може да превърне полпозишъна си от събота в успех и триумфира с Гран при на Сингапур.

4-кратният световен шампион доминираше от самото начало на уличното трасе „Марина Бей“ и не бе притеснен дори от двете намеси на колата за сигурност, след чиито прибирания той продължи да трупа аванс пред конкурентите си.

Така Фетел постигна 42-ра победа в кариерата си и се изкачи на трето място във вечната класация по този показател (Михаел Шумахер е лидер с 91, а Ален Прост има 51), изпреварвайки легендарния Айртон Сена – нещо, което повечето медии предричаха, че ще направи първо Люис Хамилтън. Действащият шампион с Мерцедес обаче изживя едно от най-трудните си състезания с Мерцедес и не само не можа да се включи в битката за победата, но трябваше да положи сериозно усилия просто да се вмести в зоната на точките.

Въпреки че, по негово мнение, той е имал нужното темпо за победа, двигателят на болида му не издържа и британецът трябваше да прекрати надпреварата си около 20 обиколки преди края.

Повече подробности за състезанието вижте в Sporta.bg

#Себастиан Фетел #Формула 1

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници