Трета ключова фигура напусна тима на Ферари във Формула 1

Трета ключова фигура напусна тима на Ферари във Формула 1
A A+ A++ A

Ферари ще се раздели с още една сериозна фигура, след като бе потвърдено, че Лоран Мекис ще напусне тима след края на настоящия сезон.

Досега той бе спортен директор в отбора, но от известно време се говореше, че иска да се раздели със Скудерията, което сега бе потвърдено.

Мекис ще застане начело на сателита на Ред Бул - Алфа Таури, където пък обявиха, че дългогодишният бос Франц Тост ще си тръгне, след като бе начело на тима още от 2005-а година.

Фланцузинът е третият сериозен човек, който се разделя с Черните кончета през последните месеци, след като първо това направи шефа Матиа Биното, след което същото стори и Давид Санчес, който бе главен инженер, но сега ще отиде в Макларън.

Според „Гадзета дело Спорт” Мекис е останал силно разочарован, че след напускането на Биното той не е бил обсъждан за неговата позиция, въпреки че бе негова дясна ръка, а ръководството веднага се е насочило към Фредерик Васьор.

В кариерата си Мекис е работил в Алфа Таури като инженер, преди да напусне през 2014-а. След период във ФИА той премина във Ферари през 2018-а. Сега той ще отговаря за ежедневната работа в отбора.

#Формула 1 #„Формула 1" #Ферари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници