Кери зове за справяне с напрежението в Сирия

Кери зове за справяне с напрежението в Сирия
Джон Кери Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Американският държавен секретар Джон Кери призова за нови дипломатически усилия за прекратяване на войната в Сирия.

Разрешаването на конфликта е особено актуално в момента, защото е и основна причина за кризата с мигранти в Европа, заяви Кери след срещата си в Лондон с британския външен министър Филип Хамънд.

''С външния министър сме напълно съгласни, че нациите спешно трябва да се съберат, за да решат тази война, която продължава вече прекалено дълго време. Ясно е, че предизвикателството към континентална Европа и към цялото поколение мигранти и бежанци, търсещи по-добър живот, не може да получи подходящо решение само като се приемат множеството прииждащи хора. Този проблем трябва да бъде решен, като се справим с основната причината, която е насилието в Сирия и липсата на надежда и възможности за бъдещето,'' каза Джон Кери, цитиран от БНР.

Той допълни, че сирийският президент Башар Асад трябва да се оттегли, но не е задължително това да стане веднага след постигането на споразумение за прекратяване на гражданската война в страната.

Мнозина анализатори смятат, че ключът към разрешаването на кризата се крие в успешните преговори между Русия и САЩ, които вече изразиха политическа воля да преговарят по темата.

#Сирия #Башар Асад #война #мигранти #бежанци #Джон Кери

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници