Конфликт между българи и роми довел до убийството в Правище

Конфликт между българи и роми довел до убийството в Правище
Ще бъдат направени проверки на лица с криминално минало и на съответните места ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие за селскостопанския сезон, обеща старши комисар Тодор Чонов. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Междуетнически конфликт между българи и роми е причината за масовия бой в пловдивското село Правище, при който в петък загина 45-годишен мъж.

12 души на възраст между 15 и 60 години са задържани и полицейското присъствие в селото е значително подсилено.

Поводът за скандала са разменени реплики няколко часа преди инцидента между група местни младежи и роми от карловското село Розино, наети като сезонни работници за обработката на малинова нива.

При среща между двете групи в питейно заведение работниците са били обиждани.

Последвалата кавга в училището, където били настанени работниците, прераснала в масов бой.

Двама братя от Пловдив, които били на гости при родителите си, се намесили, за да предотвратят боя.

Единият от тях - 45-годишният Илия, бил ударен по главата и получил множество прободни рани, от които починал на път за болницата.

Другият брат - 41-годишният Тодор, е настанен в болница в Пловдив без опасност за живота. Пострадало е и едно момче, което е с прорезни рани от стъкло по тялото, на него му е оказана медицинска помощ.

С цел намаляване на междуетническото напрежение директорът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов е разпоредил да се направи списък с населените места в областта, където има компактни маси от сезонни работници роми, предаде „Дарик”.

„Ще бъдат направени проверки на лица с криминално минало и на съответните места ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие за селскостопанския сезон,” подчерта старши комисар Тодор Чонов.

#Пловдив #Правище #Розино #малинова нива #работници #Тодор Чонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници