Радан Кънев за празника на София

Радан Кънев за празника на София
Радан Кънев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Празникът на родния си град честваме в разгара на кметска предизборна кампания. Така че той ще бъде повод за PR, самохвалство, празнодумство и изхарчване на още няколко милиона от нашите пари.

Нищо. И това ще мине (дано поне безогледното прахосничество е за последно).

Остава обаче любовта ни към града - към неговите махали, улици, към местата и хората, които още ги има, спомените за тези места и хора, които вече ги няма. За нас градът не е телевизионна реклама или витрина на управление, а сгради, улици, махали, пазари, училища, кръчми, магазини и лицата на два милиона, които всеки ден се борят за хляба и щастието си в него. И преди всичко, дом на семействата ни - вчера, когато бяхме децата, днес, когато сме родителите и утре - когато се надяваме внуците ни да навестяват Орландовци от време на време. Вечно жив организъм, който е в мислите ни не в перспективата на четири годишни мандати, а в перспективата на поне четири поколения. Както за собствения си апартамент, знаем и проблемите, знаем и решенията. Знаем къде е мръсно и къде има нужда от ремонт, радваме се, когато е чисто, уютно и подредено. Знаем къде да вложим всяка спестена стотинка, според нуждите на децата си, на родителите си, на гостите си.

Не, градът не е политика в този помпозен, телевизионен, отчужден вид, в който сме свикнали да мислим за нея. Градът е истинска политика - тежка лична отговорност за ежедневните проблеми.

Честит празник на всички, които обичат София истински и са готови да се грижат за нея!

Позицията на съпредседателя на Реформаторския блок, Радан Кънев, е публикувана във Фейсбук.

#София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници