Румъния и Сърбия недоволни от Орбан

Румъния и Сърбия недоволни от Орбан
A A+ A++ A

Румънското министерство на външните работи осъди изказването на унгарския външен министър Петер Сиярто, че Будапеща може да построи ограда и по границата си с Румъния, ако бежанците променят своя маршрут и започнат да влизат в страната от румънските територии.

„Изграждането на ограда между двете държави членки на ЕС, които са и стратегически партньори, е некоректен акт от политическа гледна точка и не е в съответствие с европейския дух", съобщиха от румънското министерство.

В съобщението се казва още и че Букурещ е бил официално информиран от унгарската страна за тези планове преди Сиярто да ги съобщи на пресконференция в Будапеща.

В същото време сръбският министър, отговарящ за бежанците, призова Унгария отново да отвори границата си за стотиците имигранти, които искат да стигнат до Западна Европа, само часове след като Будапеща нареди тя да бъде затворена.

„Призовавам Унгария да отвори границата за имигранти – поне за жените и децата“, каза Алексндър Вулин на пропусквателния пункт в Хоргош край унгарската граница, където стотици бежанци очакват тя да бъде отворена, предаде АФП.

#ограда #Румъния #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници