Интер надви Милан в голямото дерби на Серия А

Интер надви Милан в голямото дерби на Серия А
A A+ A++ A

Интер спечели голямото дерби на третия кръг от италианската Серия А, побеждавайки Милан с 1:0 на стадион „Джузепе Меаца“ в битката за „Малката Мадона“. Единственото попадение в срещата бе дело на Фреди Гуарин в 58-ата минута, който с феноменален изстрел от 20-ина метра не остави никакви шансове на иначе блестящо представилия се вратар Диего Лопес.

Видео и подробности вижте в Sporta.bg

Освен че спечелиха важен успех в рамките на новия сезон и се изкачиха на върха в класирането, "нерадзурите" прекратиха негативна серия от пет мача без успех над градския съперник.

Милан отстъпваше в играта до момента, в който инкасира гола, но след това вложи много усилия в търсене на изравнително попадение, което така и не дойде. Така „росонерите“ се изложиха срещу градския съперник, след като го бяха победили в приятелски мач през лятната пауза и в мини-турнира Трофео ТИМ.

Благодарение на побдата си Интер е едноличен лидер в класирането с пълен актив от 9 точки - „нерадзурите“ са единственият тим в Серия А без грешна стъпка от началото на сезона. „Росонерите“ са с 3 точки на 12-то място.

В 163-ото издание на градското дерби между Интер и Милан „нерадзурите“ спечелиха за 61-ви път, докато символичните гости останаха с 50 победи в актива си в историята.

#Интер #Милан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници