ЕП подкрепи плана на Юнкер за разпределение на бежанци

ЕП подкрепи плана на Юнкер за разпределение на бежанци
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Европейският парламент подкрепи с мнозинство плана на председателя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер за облекчаване на най-силно засегнатите държави от притока на имигранти.

Депутатите също така призоваха и за международна конференция, на която да присъстват представители на ЕС, ООН, САЩ и арабските държави.

Като резултат 160 000 бежанци от Гърция, Унгария и Италия, както и за постоянен механизъм за създаване на квоти за справяне с имигрантската криза.

„Европейските депутати приветстват новото предложение за спешно преместване на повече бежанци от Италия, Гърция и Унгария, както и постоянен механизъм“, се казва в изявление на ЕП.

Вътрешните министри на ЕС ще обсъдят кризисната ситуация на извънредна среща в понеделник, но заради опозиция от някои източноевропейски държави-членки Брюксел може да се принуди да свика и извънредна среща на върха.

Депутатите призоваха за ревизия на Дъблинското споразумение за бежанците, в рамките на което молбите за убежище трябва да се обработват от първата страна, в която имигрантът е пристигнал.

#Гърция #Брюксел #Унгария #Юнкер #бежанци #мигранти #ЕП #ЕС #Еврокомисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници