Калина се контузи на тренировка, отпада от важен турнир

Калина се контузи на тренировка, отпада от важен турнир
A A+ A++ A

Дъщерята на Симеон Сакскобурготски - Калина, е получила сериозна травма вследствие на падане от кон и вероятно ще пропусне важно състезание в Мадрид през ноември, за която се е подготвяла усилено.

Княгина Калина преживя злополука по време на тренировка като състезателка по конен спорт, съобщиха от семейството. Това се е случило в Рабат, Мароко, където княгинята живее със семейството си. Калина си нараанила лакътя при удар от коня при опита му да се изправи след падане.

Направили са й операция и в момента се възстановява успешно. Едва ли ще може обаче да влезе във форма до ноумври за Madrid horse week.

Голямата цел на Калина в конния спорт е да се състезава на олимпийския паркур в Рио де Жанейро през 2016 г. През пролетта на 2013 г. тя взе български гражданство и още същата година участва под български флаг в международния шампионат по прескачания на препятствия в Тетуан, Мароко.

„Калина се прояви като истинска амазонка", писа тогава испанският вестник „Ла Вос либре" по повод представянето на княгинята и нейния кон Моано дьо Берни.

Княгиня Калина е родена през 1972 г. в Мадрид, Испания. Тя е петото, най-малко дете на цар Симеон Сакскобургготски и царица Маргарира. През 2002 година Калина се омъжи за мореплавателя Китин Муньос, а през 2007 г. се роди единственото им дете Симеон Хасан, кръстено на българския цар Симеон II и на покойния мароканския крал Хасан II.

Калина и съпругът и Китин, който е посланик на ЮНЕСКО от страна на Мароко, непрестанно организират спортни и културни събития. Основната им дейност е в Рабат, където двамата прекарват по-голямата част от времето си. Именно там Калина прави първите си стъпки като ездач любител, а впоследствие след няколкочасови тренировки всеки ден стана един от най-добрите ездачи в Мароко. "Достигнала върха и с български паспорт, тя най-вероятно ще се състезава на олимпийския паркур в Рио де Жанейро", прогнозира „Ла Вос либре".

Освен конния спорт, аристократката обича фитнеса и бодибилдигна и неведнъж е била патрон на такива спортни събития.

#Калина #конен спорт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници