България иска да развива конен туризъм като Италия

България иска да развива конен туризъм като Италия
Зам.-министърът на икономиката Иво Маринов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България може да почерпи от опита и добрите практики на Италия в развитието на конния туризъм, заяви в петък заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.

Той се срещна с генералния секретар на Международната федерация по конен туризъм (FITE) Луиджи Треоси, с президента на Италианската федерация по конен туризъм (FITETREC-Ante) Алберто Спинели и с вицепрезидента на Регионалната федерация по конен туризъм на област Емилия–Романя Фаусто Фаджоли, който е и президент на Европейската академия за развитие на селските територии и селския туризъм (Е.А.R.T. Academy), съобщиха от пресцентъра на МИЕТ.

Маринов подчерта значението на специализираните форми за туристически услуги, включително конните турове и атракции, за превръщането на страната ни в целогодишна дестинация.

Според италианските гости България има отличен потенциал за развитие на този вид туризъм. Те ще предоставят информация как си сътрудничат с министерствата на туризма и на земеделието в тяхната страна, защото дейността е междинна. Продуктът се предлага от туроператорите, които са членове на организациите, а реално федерацията следи за качеството, сертифицира и промотира създадените маршрути и пакети. Към услугата има подчертан интерес в САЩ и Канада.

Към България бе отправена и покана за участие през ноември в специализираното изложение за конен туризъм във Верона.

МИЕТ заявява, че „ще проучи възможностите и вероятно ще организира изпращане на български представители на изданието му през следващата година в рамките на стартиралия проект по ОП „Регионално развитие“ за участия в специализирани изложения“.

#Италия #конен спорт #Иво Маринов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »