Като в Сирия и Ирак войните свършат, бежанците да се прибират, настоя Саркози

Като в Сирия и Ирак войните свършат, бежанците да се прибират, настоя Саркози
Никола Саркози Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Френският президент Никола Саркози /2007 – 2012 г./ заяви, че е против разпределянето на бежанците по квоти и саздаването на "нов Шенген", защото този не функционира.

"Квотите могат да бъдат само следствие на една нова европейска имиграционна политика и в никакъв случай преди това", коментира Саркози в интервю за в. "Фигаро".

Според него има три вида мигранти, които изискват три различни подхода: икономически имигранти, които Франция няма средства и може да приеме само един крайно малък брой, политическите бежанци, които страната винаги е приемала в името на своята хуманност и тази политика е неприемливо да бъде променяна, военните бежанци, които са длъжни временно да напуснат родината си, която се разпада - какъвто е случая в Ирак или Сирия, които ние трябва да приемем само за времето докато там има конфликти и които трябва да се върнат след като мирът е възстановен отново.

“Последните трябва да бъде отделени от политическите бежанци, които имат право на десетгодишна виза. Това означава, че е необходимо да се издава временен статут за военен бежанец, който формално не съществува в момента", казва Саркози.

Източник: БГНЕС

#Никола Саркози #Саркози #бежанци #квоти #Шенген

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници