''Алтернатива за Германия'' настоява страната да затвори границата си за бежанци

''Алтернатива за Германия'' настоява страната да затвори границата си за бежанци
Пакети с храна очакват новопристиганлите бежанци в Германия Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Германската опозиционна партия „Алтернатива за Германия“ настоява да се затвори границата на страната за бежанци, идващи от „безопасни страни“, съобщава агенция Ройтерс.

Партията също така предлага да се забрани подаването на молба за получаване на статут на бежанец на територията на Германия.

„За да се установи контрол над хаоса с имигрантите, те трябва да подават молби за получаване на статут на бежанци в посолствата на Германия в техните страни, или ако нямат такава възможност- в съседни страни. Също така трябва да се позволи подаване на молба за получаване на бежански статут в съответните институции на ЕС и ООН“, се посочва в съобщение на партията.

Сред предлаганите от „Алтернатива за Германия“ мерки е и това, бежанците да получават само непарични помощи.

В същото време последва предупреждение към всички страни от ЕС от страна на вице-канцлера на Германия Сигмар Габриел.

''Това ще бъде сериозен политически удар за ЕС, който ще бъде усетен и в икономически план, дори и в тези страни, които в момента отказват да помогнат,'' каза той. Думите му бяха насочени главно към предстоящите спорове за квотите за потърсилите убежище и призивът на канцлера Ангела Меркел за по-справедливо разпределение на бежанци из цяла Европа.

Реакциите в Германия са смесени, като част от населението приветства радушно новодошлите, а местни нео-нацистки организации се опитват да спират пристигащите влакове и палят домовете за временно настаняване на бежанци.

#Германия #бежанци #молби #Ангела Меркел #поток #ЕС #криза #последствия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници