Орбан: Австрия и Германия ще провокират още по-голямо преселение към Европа

Орбан: Австрия и Германия ще провокират още по-голямо преселение към Европа
Виктор Орбан Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Докато Австрия и Германия не заявят, че няма повече да приемат мигранти, милиони нови бежанци ще пристигат в Европа, заяви унгарският премиер Виктор Орбан в ефира на австрийския телевизионен канал О Ер Еф.

Според Орбан Австрия и Германия ще провокират още по-голяма вълна на преселение към Европа, ако не спрат с приемането на бежанци.

Премиерът на Унгария обясни, че страната му има възможност да предостави убежище на всички нуждаещи се.

„Имаме сборни пунктове, където те могат да дойдат, там получават вода, храна и медицинско обслужване, но бежанците не искат да получат статус при нас, те искат в Германия”, коментира Орбан.

Според план на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер Германия трябва да приеме допълнително 31 443-ма бежанци, намиращи се в Унгария, Гърция и Италия, пише германският вестник "Велт ам Зонтаг".

Юнкер смята да представи плана за бежанците на 9 септември.

Комисията смятала да предложи страните от ЕС да поемат ангажименти за приемане на допълнително 120 000 бежанци плюс 40-те хиляди, за които бе постигнато споразумение през юли. По този начин трябва да бъдат "разтоварени" Унгария, Гърция и Италия, където главно се трупат мигрантите.

Според плана на Юнкер Германия ще приеме най-много бежанци. На Франция ще бъде предложено да приеме 24 000, на Испания - 15 000. Германските власти вече се съгласиха да приемат 10 000 от първоначалната бройка от 40 000 бежанци.

Унгария ще разположи след 15 септември полицейски сили по границата със Сърбия за спиране на притока на бежанци, а ако парламентът разреши - и армията.

"Не става въпрос за 150 000 мигранти, които някои искат да ги преразпределят по квоти. Не става въпрос нито за 500 000 души, както чух да твърдят в Брюксел. Става въпрос за милиони, десетки милиони, защото бежанската вълна е безкрайна", заяви Виктор Орбан.

#Виктор Орбан #Орбан #Унгария #Германия #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници