Хамилтън посяга към трета световна титла

Хамилтън посяга към трета световна титла
БТА/АП
A A+ A++ A

Световният шампион Люис Хамилтън спечели по безапелационен начин състезанието за Гран при на Италия на пистата „Монца“ и даде поредна сериозна заявка за трета световна титла и втора поредна с екипа на Мерцедес.

Повече подробности за състезанието вижте в Sporta.bg.

Британецът бе недостижим в 12-ия кръг от шампионата във Формула 1 и реално нямаше конкуренция от страна на болидите на Ферари или от страна на съотборника си Нико Розберг. Надеждите на феновете на Скудерията бяха свързани със старта, но потеглилият от второ място Кими Райконен не можа да запали болида си и остана неподвижен при загасянето на светлините.

Хамилтън не даде шанс на Себастиан Фетел дори да си помисли, че може да оспори лидерството му, като германецът от Ферари бе увлечен да запази втората си позиция от атаките на Нико Розберг. След спиранията в бокса стана ясно, че двамата германски пилоти ще се борят за по-предното място на подиума, но състезателят на „сребърните стрели“ така и не успя да се доближи опасно близо до четирикратния световен шампион.

В крайна сметка в 51-ата обиколка Нико Розберг получи сериозен проблем в двигателя си и бе принуден да прекрати участието си в състезанието. Две обиколки преди финала задвижващата система на Мерцедес, която е по-старата от тази на Хамилтън, не издържа и коства третото място на германеца. Розберг не използва новия двигател на Мерцедес, а стария, който вече седем състезания е в шасито на „сребърните стрели“, така че не е изненадващо, че получи технически провал в този момент.

Хамилтън увеличи аванса си на върха в класирането при пилотите на 53 точки, след отпадането на Розберг. Фетел, който завърши втори, съкрати изоставането си от германеца с Мерцедес на 21 пункта.

Хамилтън вече има 40 победи в кариетата си и се доближава само на 1 от Себастиан Фетел и Айртон Сена във вечната класация по този показател.

На трето място се нареди Фелипе Маса, следван от Валтери Ботас, Кими Райконен, Серхио Перес, Нико Хюлкенберг, Даниел Рикардо, Маркус Ериксон и Даниил Квят.

#Формула 1 #Люис Хамилтън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници