Хамилтън ще потегли първи на "Монца"

Хамилтън ще потегли първи на "Монца"
A A+ A++ A

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън за седми пореден път през сезон 2015 и за 49-ти в кариерата си спечели полпозишън, което ще му позволи да стартира от първата позиция в неделя в състезанието за Гран при на Италия на най-бързата писта от календара - "Монца".

Повече подробности вижте в Sporta.bg

Само 0.250 секунди този път бе предимството на Хамилтън спрямо най-близките му конкуренти, но той изпълни задачата си перфектно и ознаменува 50-ия си старт с Мерцедес по най-добрия начин. Тифозите на Ферари имаха поводи за празник, защото Кими Райконен и Себастиан Фетел се наредиха на второ и трето място, представяйки се по-добре от конкурента за титлата Нико Розберг, който се задоволи с 4-та позиция.

Пети остана Фелипе Маса, следван от съотборника си в Уилямс Валтери Ботас. Серхио Перес, Ромен Грожан, Нико Хюлкенберг и Маркус Ериксон допълниха топ 10. Обиколката на Хамилтън бе 1:23.397 секунди и бе с три десети по-добра от тази на Розберг, което подсказва за изравнените постижения на пилотите в топ 4.

За първи път от Бразилия 2008 година Ред Бул не класира болид в топ 10, като Даниел Рикардо имаше проблеми с двигателя си, което не му позволи да запише време във втория сегмент. Пилотите на "червените бикове" ще претърпят наказания за смяна на двигателите и ще започнат от края на решетката в неделя.

Хамилтън вече има 4 полпозишъна в кариерата си на "Монца", с което изпреварва постиженията на Михаел Шумахер, Хуан Пабло Монтоя и Себастиан Фетел, като в същото време се доближава само на 1 от лидера по този показател Айртон Сена.

#Формула 1

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници