В ОЦК получиха заплати след продажбата на „Горубсо“

В ОЦК получиха заплати след продажбата на „Горубсо“
Нещата се случиха преди великденските празници, както беше поет ангажиментът от правителството, посочи Цвета Караянчева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

500 000 лв. постъпват по сметките на металурзите от ОЦК Кърджали след приключването на сделката за „Горубсо – Мадан".

Двете предприятия бяха част от холдинга на Валентин Захариев „Интертръст" до петък, когато беше договорена продажбата на „Горубсо – Мадан".

Управителят на новия собственик на мините в Мадан „Върба Батанци" - Николай Вълканов, потвърди пред „Дарик", че сделката е била окончателно финализирана в четвъртък.

Очаква се с това да започне и развръзката по казуса с неизплатените заплати на ОЦК Кърджали. Валентин Захариев дължи на металурзите около 1,4 млн. лв. След протести, които продължиха 42 дни и стигнаха до София, работниците от Кърджали получиха януарските си заплати.

„500 000 лв. се плащат на металурзите от ОЦК Кърджали след личната намеса на премиера Бойко Борисов," обяви депутатът от ГЕРБ от Кърджали Цвета Караянчева.

„Току-що разговарях с премиера. В момента се прави превод по сметките на служителите и работниците на ОЦК Кърджали. Ще се падне по около заплата и половина на човек," обясни Цвета Караянчева, цитирана от „Фокус".

Министър-председателят Бойко Борисов лично е водил преговорите между 9:00 и 15:00 часа, като е уговорил превода на половин милион лева.

Цвета Караянчева допълни, че работата по приключването на казуса с ОЦК Кърджали продължава.

„Нещата се случиха преди великденските празници, както беше поет ангажиментът от правителството," посочи Цвета Караянчева.

#ОЦК Кърджали #ГЕРБ #Цвета Караянчева #Бойко Борисов #премиер #министър-председател на България #Валентин Захариев #„Горубсо" #Мадан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници