Бъчварова: Българските граници се пазят добре

Бъчварова: Българските граници се пазят добре
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бежанската вълна - това е най-голямото предизвикателство от началото на века за Европа. Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова в ефира на Нова телевизия.

Тя посочи, че от два месеца имат план с три варианта за развитие на бежанската криза. "Най-апокалиптичният вариант е да има такъв поток, какъвто наблюдаваме в Македония в момента", каза Бъчварова.

"В момента смятаме, че рискът това да се случи през нашата страна, е относително нисък", обясни министърът и допълни, че това е така, защото маршрутът не е толкова сигурен за бежанците.

"Всички знаем, че българските граници се пазят достатъчно добре, посочи Бъчварова.

"Ние регистрираме всички, които преминават границата, и които хванем от нелегално преминаващите, и връщаме тези, които се опитват да преминат на изход към сръбската граница", отбеляза Бъчварова.

По думите и с тези строги мерки бежанците, които се опитат да преминат през трасето през България не са сигурни, че скоро могат да стигнат до дестинацията, която ги интересува.

Бъчварова припомни, че от днес се включва с присъствие и българската армия, в много ограничен състав. Министърът на отбраната Николай Ненчев обяви вчера, че армията ще се включи в опазването на границата с 25 военнослужещи и техника. 

Според вицепремиера проблеми с регистрацията на бежанците има в Гърция. Там по думите и почти не се регистрират бежанците. Бъчварова посочи, че при нас процентът на регистрация е много висок.

#Румяна Бъчварова #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници