Оланд и Меркел искат единни мерки за мигрантите в ЕС

Оланд и Меркел искат единни мерки за мигрантите в ЕС
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За единен отговор от страна на Европа по отношение на кризата с мигрантите настояха френският президент Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел в Берлин, предаде Франс прес.

"Трябва да въведем уеднаквена система за право на убежище, както и обща миграционна политика с единни правила", изтъкна френският държавен глава. По думите му става въпрос за

извънредна ситуация, която ще бъде трайна.

Меркел отбеляза, че ако в целия Европейският съюз започне да действа еднакво право на убежище, всички държави ще трябва да започнат да го прилагат възможно най-бързо.

"На равнище ЕС обсъдихме заедно изграждането на регистрационни центрове в страните, които се явяват първа спирка по пътя на имигрантите, като Гърция и Италия. Заедно ще осигурим персонал за работата на тези центрове. Изграждането им трябва да стане бързо, още тази година, не можем да допуснем забавяне", каза Меркел, предава БТА.

"Цифрите по отношение на имигрантите, пристигащи в Европа, не отразяват цялата сериозност на надвисналата драма.

Миграцията е проблем за цяла Европа",

отбеляза Оланд. Той посочи, че би искал бежанците, които искат убежище, да се разпределят справедливо в Европа, а лицата, влезли незаконно, да бъдат отпращани по начин, който не накърнява достойнството им.

#Франсоа Оланд #Ангела Меркел #бежанци #криза #мигранти #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници