Военнослужещи ще подпомагат охраната на западната ни граница

Военнослужещи ще подпомагат охраната на западната ни граница
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Военнослужещи ще подпомогнат Гранична полиция в охраната на западната ни граница. Армията ще се включи в опазването на границата с 25 военнослужещи и техника.

Това съобщи министърът на отбраната Николай Ненчев, цитиран от БНР.

"Ще започнат от утре. Ние ще участваме с приблизително 25 военнослужещи на този етап. Сутринта си прегледах доклада и разбирам, че се касае за близо 4 хиляди бежанци, които са в района на Гърция и Македония и в един момент ситуацията наистина може да бъде твърде обезпокоителна. Затова ние ще вземем превантивни мерки. Ще бъдем там, ще бъдем на разположение толкова, колкото е необходимо", каза Ненчев.

България е на първо място в черния списък на „Наръчника за кандидат-бежанеца”. Това сочи преводът на арабиста Владимир Чуков на статия, в която авторът казва, че в България има нечовешки условия за живот, българският народ е расистки настроен към арабите, а и икономически ситуацията е лоша.

По думите му в ефира на Нова телевизия, през Македония за последната седмица са преминали толкова бежанци, колкото през България за една година.

"Очевидно, че каналът не минава през нас", коментира Владимир Чуков и обясни защо това е така. Според него България предприема сериозни мерки спрямо бежанците като страна кандидат-член за Шенген.

"Бежанците се оплакват, че в България веднага ги хващат, слагат ги в лагери затворен тип и чакат с месеци само и само да минат през България. От Гевгелия до Прешево е 4 часа, докато през България това са няколко месеца", обясни Владимир Чуков.

#военнослужещи #охраната #Западна #граница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници