Няколко хиляди мигранти щурмуваха оградата на Македония

Няколко хиляди мигранти щурмуваха оградата на Македония
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

В събота на гръцко-македонската граница няколко хиляди мигранти успяха да преминат през ограждението от бодлив тел и полицейския кордон, предадоха информационните агенции. Полицията се опита да спре напиращите хора със светлинно-шумови гранати, при което няколко души бяха ранени.

Въпреки предприетите мерки обаче блокадата беше пробита и мигрантите успяха да влязат на македонска територия. Не е известно какъв е точният брой на пострадалите при щурма на огражденията.

По-рано през деня македонските власти позволиха на около 300 мигранти да се качат на влак, който да ги превози от Гевгелия към Северна Европа.

По-рано властите съобщиха, че през последните два месеца над 44 хиляди души са преминали през територията на Македония към северноевропейските страни, практически безпрепятствено.

Сега обаче по границата с Гърция е разположено ограждение от бодлив тел. В интервю за Би Би Си македонският министър на външните работи Никола Попоски заяви, че страната му не разполага с достатъчно ресурси, за да поеме бежански поток с такава интензивност.

#бежанци #Македония #мигранти #Гевгелия #Скопие #Европа #Никола Попоски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници