Хеликоптери ще следят за трафика от бежанци по границите ни

Хеликоптери ще следят за трафика от бежанци по границите ни
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Военните ще се включат с техника, за да се следи трафика от бежанци по границите ни. Ще се увеличат и хеликоптерите на граничарите, които да засилят наблюдението от въздух. В ефира на Нова телевизия в събота сутрин заместник-вътрешният министър Филип Гунев изрази мнение, че се прави всичко, за да не влязат на наша територия хора, съпричастни към терористични групировки.

Заради извънредното положение в Македония заради бежанците, Гунев добави, че следим ситуацията от Гевгелия, Гърция и Турция. Ситуацията и в трите страни е сериозна, подчерта той, но е категоричен, че не очаква подобен бежански поток и у нас. Контролът по границите ни е сериозен.

Близо 15 000 души са задържани по границите ни за последните 6 месеца. 1/3 са хванати на границата ни, другите (около 5000) в страната и трета група, при опит да избягат от страната ни към Западна Европа. Филип Гунев обясни, че бежанците не искат да остават у нас. Целта им е Западна Европа. Заради засиления контрол у нас бежанският поток се насочва към Македония.

България не е логичен път за бежанците, успокои заместник-вътрешният министър. Ние вземаме извънредни мерки, увери той. Сухопътни войски и „Гранична полиция" започват съвместни дейности по критичните точки на зелена граница и КПП-ата. Това е решено на вчерашната среща в МВР, на която присъстваха ръководителите на службите, премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов. Акцията започва от вторник.

Припомняме, че Македония е на прага на хуманитарна криза. Хиляди бежанци са блокирани на т.нар. ничия земя на границата между Гърция и Македония.

 

 

#бежанци #имигранти #Македония #Филип Гунев #граница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници