Нови смъртоносни взривове в района на Тянцзин

Нови смъртоносни взривове в района на Тянцзин
A A+ A++ A

Мощните взривове в района на град Тянцзин, при които се отделя токсичен натриев цианид, продължават, потвърди китайската полиция. Веществото е смъртоносно при поглъщане или вдишване, а при контакт с вода - лесно запалимо.

Започнала е евакуация на населението от 3-километровия радиус от епицентъра на катастрофата, която отне живота на най-малко 85 души.

Очевидци споделят, че новите пожари са се запалили около 11:40 местно време днес. Малко по-късно са последвали седем или осем експлозии и няколко коли паркирани в близост са изгорели напълно. Гъсти кълба черен дим се издигат над пристанището в Тянцзин.

Хиляди хора са инструктирани да напуснат района, поради притеснения за възможни бъдещи експлозии или обгазяване с опасни химикали. В предупреждение на Националната комисия по здравеопазване и семейно планиране в Тянцзин се препоръчва жителите, настанени в училище недалеч от района на експлозиите, да напуснат сградата при промяна на посоката на вятъра. Властите препоръчват още носенето на дълги панталони и маски.

В Тянцзин са разположени 22 станции за наблюдение на околната среда. Пет от тях проверяват и качеството на водата. Властите потвърдиха наличието на отровния натриев цианид на мястото на експлозиите, като засега не е оповестено точното количество на веществото и дали то представлява потенциален риск за околната среда или близкия многомилионен мегаполис

#Тянцзин #взривове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници