Драма в пустинята: родители се обричат на смърт, за да спасят детето си

Драма в пустинята: родители се обричат на смърт, за да спасят детето си
A A+ A++ A

Двама французи, мъж и жена, открити мъртви в националния парк Уайт сендс в щата Ню Мексико, САЩ, вероятно са се отказали сами от водата, за да спасят деветгодишния си син.

Момчето бе открито живо от охраната на парка в началото на миналата седмица, но за родителите му вече бе късно, предаде БГНЕС.

Давид Щайнер, на 42 г., и Орнела Щайнер на 51 г., и двамата от селище близо до Реймс във френската област Бургундия, са били със сина с и на планирана отдавна екскурзия на мястото, известно с красотатат си, но и с жестоките си природни условия и вероятно са починали от топлинен удар. Те са подценили негостоприемната природа, заяви по-рано един от следователите.

При рутинно обхождане на националния парк охраната му се натъкнала най-напред на тялото на майката. От фотоапарата й видели, че тя е била с още двама души. Проследявайки пътя на двойката те намерили бездиханния баща и наблизо 9-годишно момче, силно обезводнено, но в съзнание. То било отведено незабавно в болница.

След като се възстанови деветгодишното момче бе прибрано от баба си във Франция с полет в неделя вечерта до парижко летище.

Оказа се, че родителите му може да са жертвали живота си, за да се спаси то.

Дядото на момчето Ален Щайнер, каза за ежедневника Паризиен (Le Parisien), че синът му Давид, запален фотограф, е планирал пътуването от година и половина.

"Според информацията, която получих от министерството на външните работи, Дейвид и Орнела изглежда са дали всичките си запаси от вода на сина си така че той да може да оцелее. Но точните обстоятелства на смъртта им, все още не са известни", казва опечаленият родственик пред вестника.

Според шерифа на Отеро Каунти Бени Хаус момчето е намерено обезводнено, но в съзнание край тялото на баща му във вторник. Спасителите са намерили и две празни бутилки от 20 унции (0,6 л) за вода в близост до тялото.

"Бащата и майката са пили по глътка, докато детето е пило повече", предполага той пред местното издание Alamogordo Daily News. "Това може да е причината, поради която детето се е справило толкова добре, поради по-малкия му ръст, плюс вероятно изпитата повече вода, отколкото (са изпили) те", добавя той.

В парка Уайт сендс (Бели пясъци, бел.ред.) – истинска пустиня с безброй дюни - няма нито сянка, нито вода край пътеките, които го обхождат. Според препоръките в такива случаи се носи поне по един галон вода на човек.

В района на трагедията температурата е била над 38 градуса по Целзий. На посетителите не се препоръчва да започват разходки в района, когато температурата надхвърли 30 градуса.

Момчето бе прието в болница в Албакърки, откъдето баба му по-късно го взе и отведе във Франция.


#французи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници