В лоши жилищни условия живеят 4 милиона французи

В лоши жилищни условия живеят 4 милиона французи
pixabay.com
A A+ A++ A

Условията, в които живеят почти 4 млн. французи, са незадоволителни. Това сочат данни от годишния доклад на най-голямата френска католическа благотворителна организация „Асоциация на абат Пиер”, цитирани от ТАСС и БГНЕС.

Документът беше предаден на президента Франсоа Оланд, който през февруари 2012 г. подписа с асоциацията споразумение за мерки в социалната сфера. В документа се изтъква, че други 12 млн. души са в нестабилна жилищна ситуация – не могат да си плащат наема или са в жилищни кооперации, чиито собственици са финансово затруднени.

„Асоциацията на абат Пиер” подчертава, че същевременно броят на бездомните се е увеличил с 50 на сто в периода 2001-2012 година и в момента в такова положение са поне 143 000 души.

Рязко е нараснал броят на хората, които са подслонени от трети лица – те са с 19% повече отколкото през 2013 година.

Много семейства обитават крайно ограничена жилищна площ, през периода 2006-2013 година делът на тези хора се е увеличил със 17 процента.

Благотворителната организация напомня на президента Оланд, че не са изпълнени заявените от него цели за изграждането на 500 000 жилища годишно, от които 150 000 да са социални и предоставяни безплатно.

От 2012 г. във Франция реално са строени не повече от 400 000 жилища. Не се изпълнява и предизборното обещание на президента да се помага за устройването на принудени да напуснат дома си лица. 

 

#французи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници